Оценка на недвижим имот


 

Пазара на недвижими имоти е динамичен и зависи от много фактори. Някои от тях се променят в зависимост от икономически, политически и демографски фактори, но има и такива, които могат да бъдат приети за постоянни по своето значение, а именно:

 

Местоположение на имота – тук попадат населеното място, както и разположението на имота в него. Основен фактор при формирането на цената на недвижим имот е неговото разположение. Цените в големия град са винаги по-високи. Престижните и добре уредени квартали са предпочитани и по-скъпи. Върху цената на имота също така оказват влияние близост до транспорт, детски градини и училища, болници, магазини за хранителни стоки, търговски центрове и пр.

 

Състояние и функционалност на продавания имот – поддръжката на недвижимия имот, състоянието на блока, входа в който се намира са от значение за запазване на стойността на недвижимия имот. Ако собствениците не са полагали грижа е естествено да бъдат готови да продадат имота на по-ниска цена. Вътрешното разпределение и функционалността на жилището, наличието или отсъствието на преходни стаи, сервизни помещения са определящи за неговата цена.

 

Тип строителство – На пазара на имоти имаме панелно и тухлено строителство, старо и ново строителство. Най-предпочитано е новото, модерно тухлено строителство, следват го старото тухлено а най-ниски са цените при панелното строителство.

 

Всеки имот е индивидуален и е нужно да бъде оценен професионално.  Заявете оценка на вашия имот! Попълнете формата по-долу и наш специалист ще се свърже с вас в рамките на работния ден.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ:

(Полетата отбелязани с * са задължителни за попълване)

(моля уверете се, че сте го изписали правилно)
(за предпочитане мобилен)
Съгласен съм с политиката по личните данни на този сайт!